הריון ראשון ומין, וגם ההריונות הבאים
מיכל ויואל פנו לטיפול כי מיכל ממש לא מעונינת לקיים יחסי מין ויואל מאוד מתבאס. שניהם מחכים בשמחה ללידת התינוק. שניהם אוהבים מאוד, יואל לא רוצה ללחוץ אבל עבר הרבה זמן מאז היו בינהם יחסי מין טובים ומספקים. השאלה הראשונה ששאלו אותי היא – האם זה נורמלי? האם זה מתקבל על הדעת שמיכל שנהנתה מאוד בעבר ממין ומגדירה עצמה כמינית מאוד, אינה מעוניינת בכלל. רק הרעיון שיואל רוצה מרתיע אותה.
הריון ראשון ומה צריך לדעת על מין בזמן הריון
הריון הוא תקופה מיוחדת, מוזרה, לא מוכרת. הגוף מרגיש אחרת. את לא מכירה את התגובות שלו. קורים שינויים – את יודעת שהבטן אמורה לגדול, אבל את מתעייפת בקלות. השדיים גדלים ורגישים בטירוף. את מרגישה בחילות וכל ריח של בושם או ריח מחנות, מאפייה או חנות רהיטים יכל לגרום לך להקיא. נשים מנוסות שכבר ילדו מספרות לך את סיפורי הלידות שלהן. את מרגישה במרכז תשומת הלב ומצד שני את מותקפת בסיפורים, שחלקם הם סיפורי אימה. יש לך ציפיות מעצמך – את נכנסת באמת באמת לעולם המבוגרים. והסובבים חושבים שעכשיו את כבר מבוגרת. מפחיד נורא להיות אמא. המחויבות היא לכל החיים. אי אפשר להתחרט. הלידה מפחידה.
כל השינויים מתרחשים, לעיתים קרובות הכל קורה ללא הכנה מוקדמת הגם שבתקופתינו מדברים הרבה יותר על מה שצפוי. עד שזה לא קורה לא באמת מבינים מה קורה. גם בן הזוג שלך צריך להתמודד עם דברים חדשים לו. הוא עומד להיות אבא. מה זה אומר עבורו? לפעמים הבחור מרגיש קצת אשם שהוא גרם לך להרגיש לא טוב עכשיו שאת בהריון ועייפה כל הזמן…לפעמים הוא מתחיל לחשוש מכך שיבוא תינוק ותהיה תחרות אמיתית על תשומת הלב שלך. גם את מפחדת מה יהיה על הזוגיות כשיגיע תינוק. גם את רוצה שיטפלו בך, שבן הזוג יטפל בך כשאת כולך מכוונת ל טיפול בייצור חסר ישע.
האם ההריון הרס את הענין שלך במין? האם סקס הוא הדבר האחרון שמעניין אותך עכשיו?
לא מפתיע. גם השינויים ההורמונליים וגם המצב הרגשי החדש.
השינויים הגופניים קשורים כמובן בשינוי ההורמונלי. הם יכולים להשפיע על מצב הרוח, על עייפות, על הגברת הפרשות ועל זרימת דם מוגברת באזורים מסוימים כמו באזור הנרתיק והשדיים.
לעומת זאת ישנן נשים אשר חוות את האורגזמה הראשונה שלהן במהלך ההריון. לעיתים אורגזמה מרובה. הסיבות יכולות להיות שונות. יכול להיות שבגלל זרימת הדם המוגברת יש רגישות גבוהה, יכול להיות שבגלל תנוחות שונות (כבר לא ניתן לקיים מין מסורתי בו האשה ..למטה) ההדגדגן מקבל גירוי ישיר יותר. לפעמים כשאשה בהריון היא מרגישה משוחררת להנות ממין אין חשש מכניסה להריון.
מה קורה בשליש הראשון?
למרות שההריון עדיין אינו נראה לעיני זרים, הגוף עובר שינויים מפליגים. את יכולה להרגיש שאין לך חשק כי את עייפה הרבה יותר משום שזו תקופה בה התינוק מאוד מתפתח. השדיים גדלים ורגישים הרבה יותר למגע, בדומה לתקופה שלפני מחזור. הגוף מתחיל להתכונן לקראת הנקה. את סובלת מבחילות בוקר, שיכולות להגיע בכל שעה משעות היום. לעיתים הבחילות מובילות להקאה ולפעמים נשארות כבחילות מעיקות.
אמנם הגוף עובר טלטלות מעיקות, אבל לעיתים קרובות נשים מרגישות מאוד סקסיות בשלב הזה דווקא בגלל השינויים. השדיים הגדלים, חווית הנשיות מתעצמת. הקשיבי לגוף שלך, שתפי את בן הזוג. אם את מעונינת יותר מבעבר, תהנו מן השלב הזה. אם את מרגישה שקשה לך, דברי איתו, הסבירי לו. אל תצפי שהוא ינחש ואל תכעסי אם הוא מעוניין. הביני שזו מחמאה עבורך.
מה קורה בשליש השני?
עבור חלק גדול מן הנשים חוזרת האנרגיה וגם התחושות הטובות. הבחילות פוסקות, ההורמונים משפיעים על עורך- הוא זוהר, ושיערך נראה נהדר. זהו שלב הפריחה- נשים רבות מקבלות מחמאות לגבי היותן זורחות ונראות נפלא. עם סיום השליש הראשון יורד מפלס החרדה לגבי שלמות ההריון, הפחד מפני הפלה ספונטנית יורד. ההריון ניכר, אנשים שמחים לברך ואת נרגעת. את יכולה להנות ממין כי את לא כבדה, את יפה ואת מרגישה טוב.
כמובן שלא כל הנשים ירגישו שהמיניות חזרה אליהן. העייפות, הבחילות יכולים להמשיך ולהעיק. במידה ואת בין הנשים האלו, אל תלחצי את עצמך. הקשיבי לגופך, תדאגי לנוח ולהתמקד בהריון.
בתקופה זו נערכות בדיקות שיכולות לגרום להימנעות ממין בהנחיית הרופא. חשוב לעקוב אחרי הנחיות הרופא ולמלא אותן.
ומה קורה במהלך השליש השלישי להריון?
בתקופה זו של ההריון, הבטן גדלה. את שוקלת יותר, ויש נטייה להרגיש עייפות. היציבה משתנה בגלל משקל הבטן המושך קדימה. צרבת, כאבי גב, התנפחות הקרסוליים ולחצים על איברים פנימיים כמו השלפוחית, גורמים לחוסר נוחות באופן טבעי החשק המיני יורד כשמרגישים פחות טוב.
אך ישנן נשים אשר מעונינות במין, והן צריכות להכניס תנוחות חדשות למאגר התנוחות הקיים. הבטן גדולה ומפריעה, או השדיים רגישים מדי- כדאי לנסות את תנוחת הכפיות. את שוכבת על הצד, הברכיים מקופלות ובן זוגך שוכב מאחורייך. החדירה תהייה מאחור לתוך פתח הנרתיק. החדירה לא תהיה עמוקה מדי, והבטן תנוח על המיטה.
תנוחה אחרת – אשה מעל. בן הזוג שוכב על הגב ואת יורדת מעליו בקצב המתאים לך , ומאפשרת לעצמך שליטה בעומק החדירה המתאים לך.
אפשר גם זה לצד זו- שניכם שוכבים על הצד, הרגל שלך מעליו ובן הזוג חודר. שוב החדירה תהיה לא עמוקה מדי.
כדאי לציין שיחסי מין ואו אורגזמה יכולים לגרום לצירים מדומים, שנקראים צירי ברקסטון היקס. התחושה היא התקשות הבטן והרחם. זו תגובה מוכרת ונורמלית. אין מה להיבהל.
אין דרך אחת נכונה" להיות אשה" במהלך ההריון. נשים שונות מגיבות שונה. חשוב להכיר את התגובות השונות להריון ולאפשר את התגובה שמתאימה לך. כמטפלת בזוגיות חשוב לי לומר גם לך וגם לבן הזוג שלך- אתם בשלב אחר בחיים. לך יש צרכים שאת צריכה להכיר בהם, ולבן הזוג יש צרכים שהוא צריך להכיר בהם. עם ההכרה יש צורך ללמוד לתקשר אותם, וללמוד להלך על החבל הדק שבין להיות קשוב לעצמי לבין להתייחס לצרכין של האחר בזוג שבחרתם להיות בה.